Aktiviteter for barn

Aking på presenning


For en billig penge kan du samle hele vennegjengen på ett «akebrett»! Aking på presenning er kjempegøy og sosialt!

For å ake på presenning trenger du:

  • Presenning. Her er det viktig med en presenning med glattest mulig overflate. Ofte har såkalte «lettpresenninger» glattest overflate, og er best egnet for aking. Disse er også de billigste. Regn med ca 80 – 100 kroner for en presenning. Når det gjelder størrelse på presenningen, bør en 10 kvadratmeters presenning holde til 8-10 personer.
  • En gjeng med venner som liker fart og spenning
  • En egnet akebakke, hvor det garantert ikke kommer biler. Husk at man kan få stor fart, så sørg for at å ha et område dere kan stoppe på før hindringer. NB! Alle klarer ikke å hoppe av presenningen samtidig, så «bremselengden» er lang!

Den som sitter foran, holder kanten på presenningen oppe. På denne måten sørger dere for at det ikke kommer snø opp på presenningen.

Gikk det ikke fort nok? Husk at de første gangene dere kjører «preparerer» dere bakken samtidig. Dermed vil det gå fortere og fortere etterhvert, hvis dere kjører i deres egne «spor».

Tips: har dere ikke presenning for hånden ? En rull med såkalt dampsperre eller fuktsperre kan gjøre samme nytten. Faktisk kan dere få enda større fart på denne plasten enn på presenning, men den er litt vanskeligere å håndtere.

Kos dere med akingen!

Legg inn en kommentar