Aktiviteter for barn

Sunn bursdagsmat: vannmelon sjørøverskute

Sunn bursdagskos: lag en sjørøverskute av vannmelon til barnebursdagen!

Klart man må gjøre litt stas på bursdagsbarnet! En måte å gjøre dette på, er gjennom maten. Hvem har ikke sett de flotte kakene med personlig preg, inspirert av barnas favorittaktiviteter, eller deres TV-favoritter. For eksempel er Sabeltann-kaka en gjenganger. Hvorfor ikke lage en sunnere versjon av denne?

Er du klar for vannmelon-skuta – lastet med de deiligste bær og frukter?

Ingredienser/ utstyr, vannmelonskute:

Vannmelon (stor og avlang), bær og frukt (f.eks. store blåbær eller druer), parisiennejern, grillspyd, hyssing (kan sløyfes). 

Fremgangsmåte, vannmelonskute:

Vannmeloner er som mennesker, de kommer i ulike former og fasonger. Finn en litt «avlang», «eggeformet» vannmelon (ikke de kulerunde), og del denne på langs litt OVER midten. Baugspydet skal sitte i «stilken» (øverste bilde).

Hul ut vannmelonen ved hjelp av det som ligner på en liten isskje og heter parisiennejern. Denne sørger for at du får små, fine, runde melonkuler. Invester gjerne i dette kjøkkenredskapet, da det også kan brukes til å dandere andre lekre retter.

Vannmelon-kuler, parisiennejern
Vannmelon kuler, parisiennejern

Prøv å lage kuler av rent melonkjøtt uten steiner. Fyll så skroget på melonskuta med en last bestående av en blanding av disse kulene og for eksempel store blåbær eller druer (hva liker jubilanten best?)

Skjær ut «seil» av den overskytende melonbiten, og tre disse på grillspyd av tre som du ser på bildene over. Bruk lange nok grillspyd til at du får  festet disse skikkelig i «dørken» av melonen (bunnen av melonen for dere landkrabber).

Bruk også en del av et grillspyd til «baugspyd» på skuta.

Server gjerne med vanniljesaus som tilbehør (liiiitt usunt må man kunne unne seg i en bursdagsfeiring).

Grattis med dagen – og kos dere med vannmelonskuta!

Legg inn en kommentar