Aktiviteter for barn

Lag din egen fotokonkurranse

Å lage en fotokonkurranse er gøy, og lærerikt. Vi hjelper dere i gang med familiens egen fotokonkurranse.

Slipp kreativiteten løs med en lavterskel fotokonkurranse! Dette er en morsom aktivitet hvor man får brukt mobilen til noe positivt og kreativt, samtidig som den skaper fysisk aktivitet (hvor mye avhenger av tema dere velger). Og gled deg til resultatene – her kan det dukke opp skikkelige blinkskudd! 😉

Utstyr: mobiltelefon

Slik arrangerer dere en fotokonkurranse:

Tema: Velg et tema for konkurransen. Idéer her er f.eks blomster, insekter, mat, selfie, fargerikt, dyr, landskap, bygninger, mennesker, grimaser, følelser, sport, svart-hvitt, vann, himmel, etc. You name it!

Fremgangsmåte/regler: Avtale hvor lang tid dere har på å ta bildet. Det er morsomt å ha litt tid (et kvarter eller en halvtime), for jo mer man legger i det, jo morsommere blir konkurransen. Og jakten på «det perfekte bildet» er gøy!

Redigering: Bestem om bildet skal være «rett fra kameraet», eller om det skal være et redigert bidrag. Hvis dere åpner opp for redigering, blir det en enda mer kreativ konkurranse. Men da blr dere også ha lenger tid (30 – 60 minutter totalt.)

Dere finner flere gode og gratis bilderedigeringsprogrammer i Apple App store/Google Play.

Jury: Bestem en jury for fotokonkurransen på forhånd, som skal kåre vinneren. Kanskje kan noen besteforeldre, naboer eller andre stille opp? Ellers så kan dere bruke dere selv som jury, ved at alle stemmer (gjerne anonymt) på sitt favorittbilde etterpå.

Lykke til – og ha det gøy!

Legg inn en kommentar