Aktiviteter for barn

Lek: Sardiner i boks (en morsommere gjemsel)


Vanlig gjemsel er gøy nok det, men «Sardiner i boks» er en lek de fleste vil være enige i at er enda kulere. Slik gjør dere det:

Antall deltakere: helst 4 eller mer.

Fremgangsmåte lek:

Sardiner i boks er en slags omvendt gjemsel. Her er det 1 person som skal gjemme seg, og resten «står». Når den som skal gjemme seg har fått litt tid på seg, begynner resten å lete. De som leter går hver for seg (viktig!) Når noen finner den som har gjemt seg, skal de ikke si i fra til resten av de som «står», men derimot gjemme seg i lag med den de fant. De må dermed ligge «tett som sardiner» på gjemmestedet. Når andre av de som «står» finner disse to igjen, skal de også gjemme seg sammen med dem. Dermed blir det etter hvert en hel gjeng som ligger tett som sardiner. Og det som er litt ekstra morsomt, er at man må være musestille der man ligger som sardiner i boks.

Etter man har lekt denne leken, vil man alltid humre litt ekstra når man åpner en boks med sardiner… 🙂

Tips: Sardiner i boks kan gjerne også brukes på fest for voksne. Vi kan love noen morsomme situasjoner når man ligger der som sardiner i boks og skal holde tett…

Ha det gøy!

Legg inn en kommentar