Aktiviteter for barn DIY

Lage slim – oppskrift på perfekt slim


Når ungene har vært litt for lenge inne, og hatt litt for få aktiviteter å ta seg til, da kommer gjerne spørsmålet mange foreldre frykter: – Kan vi lage slim? Et «Nei» er det naturlige svaret for mange. Gjerne etterfulgt av «jeg orker ikke det sølet». MEN: ungene elsker det, det er morsomt og avstressende (ja faktisk!) for oss voksne også, og det blir ikke så veeeldig mye søl av det (bare litt…).

For vellykket slim trenger du:

 • lim (giftfritt, men som inneholder PVA. De fleste typer skolelim/hobbylim gjør det, men sjekk!)
 • linsevæske (bør inneholde borsyre, spør etter riktig type på apoteket!)
 • natron (bittelitt setter fart på prosessen, for mye ødelegger den!)
 • konditorfarge
 • glitter om du vil ha disco-versjonen av slim
 •  

  Fremgangsmåte slim:

  Start med å helle ønskelig mengde lim i en ren bolle (vi foreslår å starte med ca. 1 dl).  Tilsett så litt konditorfarge etter eget ønske (hvor fargerik føler du deg i dag?). Hvis du tilsetter glitter (kjøpes på hobbybutikk), så får du glitrende slim. Den neste ingrediensen, natron, hjelper slimet å binde seg sammen. Men nøy deg med 1/8 teskje(!), for mye natron kan nemlig gjøre slimet for hardt! Avslutt med å tilsette linsevæske. Prøv deg frem med mengde, men ca. 1-2 spiseskjeer burde holde.

  Rør sammen – og ha en slimete aften!

  Hvis du vil lære litt fysikk mens du mekker slim, anbefaler vi at du sjekker ut denne slimete videoen fra Newton på NRK:

  NB! Husk at dette er stoffer det uhelidig å få i seg, så ha god hygiene, og hold ingredienser og slim unna øyne, munn, hunder, katter +++

Legg inn en kommentar