Aktiviteter for barn DIY

Lag vimpler selv! Din egen vimpelrekke til festen.

Vimpler er kult, og kan pimpe opp ethvert rom. Hvorfor ikke lage vimpelrekken selv?

Det er faktisk veldig enkelt å lage en snor med vimpler. Du trenger bare: snor (så lang som du vil ha den), papir (gjerne i ulike farger, og bruk gjerne litt «stødig» papir), tegnesaker/maling, saks, lim og stiftemaskin.

Fremgangsmåte:

  1. Finn ut hvor lang snor du trenger (prøveheng den gjerne der du har tenkt vimpelrekken). Bestem deg for hvor brede vimpler du vil ha, og hvor langt det skal være mellom dem. Da blir det et fint mattestykke som gir svar på hvor mange ark dere trenger 🙂 PS! Husk at snoren blir synlig, så bruk gjerne en litt fin hyssing.
  2. Klipping: Brett arkene pent på midten. Klipp så ut trekanter i det «doble» papiret, hvor bretten utgjør den brede (øverste) siden av vimpelen (lag gjerne en mal i papp som dere klipper etter).
  3. Det morsomste: Dekorer vimplene. Hvis de skal henge mot vegg, trenger du kun å gjøre det på en side, hvis vimpelrekken skal henge fritt i rommet, bør vimplene dekoreres på begge sider. Bruk tegnesaker eller maling til å dekorere, eller det som blir seende aller proffest ut: klipp ut figurer (blomster +++) fra papir i kontrastfarger, som dere limer på vimplene. Dette kan også gjøres før dere klipper til trekantene.
    Vimpler lager du selv, slik festes de.
    Slik legger du snoren inni vimplene. Merk at formen på papiret – at de er klippet ut i dobbelt lag i «ruter»-former.
  4. Heng vimplene på snoren. Vær nøye med at det er ca like lang avstand mellom hver vimpel. Legg snoren hent opp i «brettekanten» på vimplene, og stift et par stifter like under snoren får å «låse» vimplene til den. Dere kan gjerne også ta litt lim «inni» vimpelen, for å få papirlagene til å henge sammen, dette blir penere, spesielt hvis vimpelrekken skal henge fritt i rommet.
  5. Heng opp den hjemmelagde vimpelrekken – og start festen!

Tips: har du gamle rester av tapet liggende? Det blir perfekte vimpler!

Legg inn en kommentar